Helse som livsstil

              Anne-Elisabeth Lien
               Livsstilscoach

  
                 

                            

Blogg

Velkommen til min Blogg.

Her poster jeg ulike tekster. Jeg er opptatt av innsikt og forståelse. Hvordan mennesker fungerer mentalt og følelsessmessig. Så mitt mål med disse tekstene er at du skal bli litt klokere og få litt mer forståelse om mennesker og livet. Og alt det gode rundt oss.


vis:  hele / oppsummering

" Letteste vei "

Skrevet den Comments kommentarer (4)"Letteste vei "

 

"Egoet vårt søker alltid den letteste og minst smertefulle vei i livet. Den søker nytelse, velbehag og letthet. Mens sjelen vår ønsker å gå den veien som gir mest vekst.

Men den veien er mange ganger veldig smertefull, fordi egoet ønsker velbehag......Men hvis vi aksepterer det nøkterne og mulighetene som sjelen ønsker å vise oss. Føler takknemligheten og ser oss selv som en del av helheten ,kan vi lettere akseptere sjelens behov og anerkjenne dens søken etter vekst.

Vi kan se på smerten som en tunnel til frihet, hvor sjelen og egoet spiller på lag med hverandre. Hvor velbehaget finner vei gjennom aksept og glede.

 

Ønsker alle en flott dag der du er!


 

Anne-Elisabeth Lien.

 

Egenkjærlighet

Skrevet den Comments kommentarer (0)
Egenkjærlighet


 

Hvor mye kjærlighet unner du deg selv? Hvor mye glede aksepterer du å ha i livet ditt?- Hvor ofte sender du kjærlige tanker til kroppen din ,din bolig ditt tempel. Kan du kjenne at livet støtter deg? Tør du å stole på deg selv? Stole på at det er en trygghet og en støtte der. Hvis du er villig til å gi slipp kan du lene deg inn i livet ditt. Lene deg inn i ditt innerste hjerte. Hvile i din egen glede og essens,for der er din ekte trygghet og ditt fundament. Og når du finner det kan du simpelthen juble fordi du er i livet og du får erfare deg selv. Namaste <3

Håp

Skrevet den Comments kommentarer (0)

« Håp»

 

Håp er limet som holder oss mennesker samlet i egen kropp. Håp er som

en trygghet som er langt unna, men likevel har potensiale i seg til å trøste.

 

Håp skaper bølger av forventninger og kreativ kraft, og gir hjertet ro om at en bedre tid er i vente.

 

Håp gir livet mening, det får sjelen til å ønske nye og bedre ting for seg selv.

 

Håp er selve grunnmuren i mennesket. Sammen med kjærlighet og tro.

Helt uten religiøse referanserammer. Det er bare grunnmuren. Du kan kjenne det ved å vende deg innover. Hva ville du vært uten tro, håp og kjærlighet?

 

Håp- Er selve essensen i det å være menneske.

 

Du er håp.


I Love myself

Skrevet den Comments kommentarer (0)

En fantastisk måte å starte 2016 på.

 

Den eneste veien til det du ønsker fra livet er gjennom deg selv.

 

Vi mennesker trenger og ønsker å bli elsket. Vi trenger å føle at vi får anerkjennelse og respekt.

Vi trenger å kjenne på at vi har verdi og et formål. Vi trenger å kjenne på omsorg og empati.

Vi trenger å kjenne på tilhørighet og fellesskap. Vi trenger å føle at vi er til nytte.

 

Og den letteste men mest ubrukelige måten å tilfredsstille dette på er å «kreve « dette av andre. Man forlanger i sitt indre at andre mennesker skal fylle disse behovene. Og blir umåtelig såret når de ikke får det de vil ha. Og skjønner ikke hvorfor. Jeg som bare er så snill, eller jeg som bare gjør sånn og sånn mot andre. Jeg er jo bare grei, jeg skaper jo aldri konflikter. Etc etc... Det blir spilt både offer og martyrroller i mangelen på innsikt. Men da sier jeg deg: Hvis du ikke vet hvordan du skal elske deg selv, vil du ikke ha et clue om hvordan du skal elske andre. Hvis du ikke respekterer deg selv, dine egne følelser, tanker og grenser har du ingen forutsetninger for å respektere andres grenser heller.

 

Og hvis du ikke klarer å ha empati og omsorg for deg selv, men at du isteden alltid krever av deg selv, kritiserer deg selv som ikke bra nok,fin nok eller klok nok. Vil du heller ikke klare å gi denne romsligheten til andre.

 

Når du oppdager at du har stor verdi og verdighet som deg i ditt liv, vil du se at alle andre har akkurat det samme. Du vil mildne innvending og motstanden i livet vil minske. Aksepten vil ta over etter dommeren. Kjærligheten vil fylle skoene etter martyren og offeret. Gleden vil forvise smerten og angsten på dør. Det er ikke ledige rom for disse følelsene lenger. Se alltid mot deg selv når du føler at du mangler noe fra andre. Vær den første til å gi deg selv dette og andre vil følge etter, bare for å vise deg at du gjør det rette. Prøv ! Sett av en mnd til å korrigere egne følelser.

Sett av en mnd til å blomstre. Jeg lover deg at det er verdt det.

 

Jeg heier på deg !

 

Anne-Elisabeth Lien


Objetivisering av Kjærlighet

Skrevet den Comments kommentarer (0)


 

Objektivisering av kjærlighet.

 

Det er lenge forsket på at penger gir oss lykke bare til et visst punkt.

Når vi har tak over hodet, mat på bordet og kan betale regningene våre. Utover dette gir penger oss absolutt ingen indre glede eller lykke på sikt. Ingen varig tilstand av tilfredshet over livet.

Ja- vi kan bli glade eller begeistret i øyeblikket når vi får noe nytt, men denne gleden varer ikke lenge, selv med store ting som ny bil etc

 

Men vi menneske har blitt lært opp til at det finnes kjærlighet , omsorg og trøst i ting. Så vi prøver gang på gang å oppnå et resultat som ikke er realistisk ved å skaffe oss disse.

 

Mange har blitt ”kjøpt ” av travle foreldre som ikke hadde tid til å være der for barna sine. Så de kjøpte masse fancy ting i stedet. Og når de overøste med gaver gav de deg inntrykk av att dette er ”kjærlighet.” Vi driver med det hele tiden. I forhold, til barna våre og venner.

Men hvis vi ikke på et eller annet tidspunkt stopper opp og tar et oppgjør med denne ”falske kjærligheten ” Vil vi søke etter noe som ikke finns resten av vårt liv. Det er som å lete etter den krukken med gull om befinner seg i enden av en regnbue.

 

Det er ikke noe i veien med ting. De er nyttige, morsomme MEN de kan ikke gi deg kjærlighet, trøstende ord eller en varm klem.

Det er det bare andre mennesker som kan gi deg.

 

Tenk over dette neste gang du har dårlig samvittighet og prøver å kjøpe deg ”fri” Omprioriter livet ditt i stedet, det er NÅ du lever.

Vær sammen med barnet ditt. Vær sammen med kjæresten og de du er glad i . Og du vil lære dem hva ekte kjærlighet er.

 

Tekst:

Anne-E Lien

Den lille store piken

Skrevet den Comments kommentarer (1)

Den lille store piken

 

Når du blir traumatisert i barndommen, og du ikke får bearbeidet dette vil du aldri helt vokse opp. Du vil aldri helt bli voksen. Barnesinnet og det emosjonelle barnet vil fortsatt styre mye av ens eget liv og påvirke de valgene vi tar. Alle de menneskene vi ”velger” å møte vil være mennesker som kan trigge oss til å velge/tørre å se på sårene våres.

 

Så dette er enda en grunn til å velge å ta tak i dette. Fordi når du har kommet i mål, kan du velge å møte andre mennesker, og de du allerede har i livet ditt vil ikke lenger trigge deg.

 

De programmene som har satt seg som barn går på autopilot og vil dukke opp hver gang du havner i en situasjon som minner deg om et av traumene.

Og dette vil fortsette og reaktivere seg selv til man har fjernet triggerne. Utløserne. Og dette gjøres ved å bearbeide de negative følelsene og opplevelsene du hadde som barn.

Du må på nytt føle de følelsene du har stengt unna og du må lære deg å se og forstå situasjonen med voksne øyne.

 

Det skjeve bildet du har skapt er fullt av illusjoner fordi det er farget av så stor frykt. Så det er ved å forsere denne frykten at du kan bryte ned illusjonene. Og du kan begynne å se verden sånn som den er, gjennom nøytrale bilder.

 

Men det krever kraft , styrke og ikke minst mot. Mot til å møte alle disse undertrykte følelsene. Og mot til å se på ting på en annen måte.

Det krever en villighet til å se ting i et større perspektiv, som bidrar til at du kan sette deg selv fri. Fri fra dine gamle traumer. Og fri fra offerrollen.

 

Når man i tidlig alder har ”bestemt ”seg for at man er et offer- Så vil man reagere med sinne og frustrasjon hvis folk IKKE behandler deg som et offer. Og hvis du er sammen men en annen venninne eller familiemedlem som også vil være offer skaper det frustrasjon og motstand mot denne personen. For det er jo tross alt DU som er ”offeret”

 

Ved å avdekke alle mønstrene i psyken, og se hvordan vi har bygget oss opp med alle disse fryktene som en del av bygg massen ,er veien til fred med seg selv. Fordi det dette bygget vil før eller siden kollapse. ”Dette bygget som har tatt snarveier og f.eks. hoppet over grunnmuren. Da vil huset trekke inne vann over tid. Så vi MÅ tilbake og rette opp for at vi kan gå en trygg og gledelig fremtid i møte.

 

Men hvor starter man på et sånn arbeide med seg selv? Jeg foreslår at man finner seg en dyktig terapeut som virkelig forstår disse mekanismene og kan hjelpe en å bryte igjennom.

 

Jeg ser mennesker som aldri blir voksne. Og det er trist å se på.

Fordi de går glipp av så mye. Og ikke minst opplever fred med seg selv og kan forsone seg med smerten.

 

For da kan all denne energien som før har blitt brukt på å holde disse følelsene undertrykt, og all energien som man her brukt på å reagere når man blir trigget. All denne energien kan du nå bruke på å være kreativ, glede deg med venner og ha fokus på helt andre ting.

 

Håper du tar valget og velger å vokse opp en gang for alle !

 

 

Tekst :Anne-E Lien

 


Er utbrendthet den nye folkesykdommen blandt ungdommer?

Skrevet den Comments kommentarer (0)Jeg tror vi kommer til å se en eksplosjon av utbrenthet blant ungdommer de neste 5 årene.

Den eksponeringen og den tilgjengeligheten som disse ungdommene og selvsagt en del voksne driver med er det glade vanvidd.

De får ikke lenger ro. Alt dette mentale stresset gjør kroppen så urolig at de utvikler angst og depresjoner. I tillegg til at samfunnet og foreldre legger press på karakterer og gjennomførelse av skole og utdanning,. Legger ungdommene ytligere press på hverandre om utseende siste mote- designklær og vesker. I tillegg skal alt dokumenteres på sosiale medier. Det går ikke an å gjøre noe som helst uten at det skal dokumenteres til hele verden. Og dette skaper selvsagt et enda større press. Man må alltid se ”perfekt ut” Man må følge med på alle kommentarene som foregår på instagram, fb, twitter, snap og mange andre steder jeg ikke kan navnet på.

Noe som startet som noe nyttig, En telefon – og som folk og samfunnet generelt ser på som uskyldig moro har blitt til et mareritt for mange unge mennesker. De klarer ikke og hoppe av denne karusellen som bare spinner fortere og fortere.

Mange barn i dag har vokst opp med denne eksponeringen. Alt de har foretatt seg har blitt postet av foreldrene siden de ble født. Så de bare fortsetter i samme sporet. Deres selvfølelse er bygget opp på antall Likes. Mennesket sinnet eller menneske kroppen har ikke sjans til å følge med på denne utviklingen. Den klarer absolutt ikke dette mentale stresset i lengden.

Vi har bare så vidt begynt å se virkningen av dette. I fremtiden kommer det til å skje noe. Men som vanlig ligger ofte myndighetene og samfunnet 20 år etter.

Men det kommer til å bli innført reguleringer, akkurat som det er reguleringer for snus, røyk og alkohol.

Dette fordi mange mennesker ikke klarer å disiplinere seg selv. Fordi det er for sterke følelser i sving. For å bli likt, akseptert og ”verdsatt”.

Det har blitt en trend blant unge at de må bli kjent- koste hva det koste vil. Og helt uten mening. Men det er viktig som menneske å være eksponert for å ha en verdi.

 

Dette er veldig trist og være vitne til.

Vi som foreldre og samfunn må være våkne.

 

Gi barna våre de rette verdiene og det rette grunnlaget for selvfølelse.

Vi må legge vekk mobiler og data når vi er sammen og se på hverandre og være til stede i samtalen.

 

Vi må bli flinkere til å ikke være tilgjengelig. Legge igjen telefonen hjemme. Skru av all elektronikk og la hjernen og kroppen få hvile.

 

Lag rutiner for deg selv- gode rutiner.

Vi kan alltid forbedre oss.

 

For snart må vi være der for disse ungdommene og voksne som har kollapset. Som ikke lenger orker dette stresset og maset. Som alle går på antidepressiva angstmedisin og sovepiller.

 

Er dette et samfunn vi ønsker for våre etterkommere?

 

Jeg bare spør.

 

Anne-E Lien

 


Alle følelser er like viktige

Skrevet den Comments kommentarer (0)
"Melankoli"


Melankoli er ettertankens toner. Refleksjonens språk.

Følsomhetens uttrykk og tristhetens visuelle ansikt.

Melankoli er en fantastisk og berikende følelse. Den er viktig fordi den gir deg rom for refleksjon. Den kan gi deg inspirasjon til å uttrykke deg kunstnerisk, musikalsk eller på andre måter. Den får hjertet ditt til å flomme over av følelser. Dype følelser. Følelser som berører sjelen din.


Melankoli er ikke der oppe sammen med ekstase og begeistring, men den er like viktig og like vakker- Den har et salig uttrykk og en harmonisk bevegelse. Fargen vil jeg si er grønn og den er bløt å ta på.


Svøp deg inn i melankoliens vinger, og la den pleie ditt hjerte og din sjel.


Tekst :Anne-E Lien


Når teppet faller

Skrevet den Comments kommentarer (0)


Når teppet faller « Av Anne- E Lien.

 

Hva skjer med et menneske når teppet faller? Hva skjer med et menneske når en hendelse i livet er så rystende for deg at du mister helt bakkekontakten og ikke vet hvilket ben du skal stå på?

Dette er et utrolig spennende tema. Dette med og gå fra himmelen til helvete på fem minutter. Fra å leve et liv som tilsynelatende virker fredfullt , harmonisk og fint, for så og oppdage at alt er bare kaos i og rundt deg . Du vet ikke opp ned på noe som helst. Hvem er jeg ?, hvor skal jeg? Hvorfor måtte akkurat dette hende meg? Mange av oss og de fleste mennesker opplever en eller annen form for krise i Livet. Om det gjelder tap av mennesker vi er glad i og knyttet til eller om det gjelder tap av ære, arbeid eller ektefelle.

 

Men hva skjer egentlig helt konkret fysisk , psykisk og åndelig med et menneske under en slik krise. Hvis man ikke får bearbeidet disse følelsene vil det i alle fall sette seg i kroppen. Det vil også påvirke den naturlige energi flyten i kroppen din. Sjokket vil skape stresshormoner og det vil være vanskelig å finne harmoni og ro i hverdagen. Mange sliter med søvnproblemer som et resultat av denne intensive tankevirksomheten.

Man blir desorientert og forvirret. Man blir usikker og deprimert. Depresjonen kommer som en konsekvens av at man dømmer seg selv og ikke ser gode løsninger. Man går inn i en slags tilstand av avstraffelse av seg selv. Og dette skaper ikke særlig mange kreative,inspirerende og harmoniske tanker.

 

Det å finne aksept for det som har skjedd, og faktisk forsone seg med det man har opplevd er helt avgjørende for å komme videre .Gå inn i en tilstand av tilgivelse for seg selv å andre. Overgi seg til en større del av seg selv. Rett og slett gi slipp på motstanden som holder en tilbake. « Å ha motstand i sjelen er som å drikke gift og håpe på at fienden dør» Overgi seg til at dette er noe som har skjedd. «Jeg er lei for det, men jeg kan faktisk jobbe meg igjennom det og komme styrket ut av det på andre siden. Kriser er de mest intensive og transformerende opplevelsene vi har. De bærer et potensiale i seg til en enorm vekst. Menneskelig og åndelig. De skaper så mye kaos at du faktisk har anledning til å endre perspektiv og retning på mange ting i livet ditt.

De kan bidra til at du virkelig kommer på sporet av hvem du er og hvor du vil Det eneste det krever er at du viser mot ovenfor deg selv. Og har tillit til prosessen. Gi deg selv kjærlighet og medfølelse. Og vær ærlig med dine egne følelser. Se det hele i en større sammenheng . Ofte blir vi så navlebeskuende at vi ikke ser sammenhengen eller synkronismen i det.

Gi deg selv masse pleie og ro. Vær god mot deg selv. Og prøv å bryte de repeterende negative tankemønstrene med kreative positive tanker for deg selv. Dette kan ta litt tid. Men det å være kritisk til hva man tenker. Og være bevisst i valg av tanker skaper mer ro i sinnet på sikt. Smerte er bare noe som kan oppleves hvis vi har en tanke om at det er smertefullt. Så ved å stilne sinnet vil smerten avta.

Anne-E Lien

Går du i sirkel?

Skrevet den Comments kommentarer (0)

 

« Går du i sirkel?»

 

Har du lagt merke til at de fleste av de problemene du har i dag, er de samme som du hadde for flere år siden. Og har du lagt merke til at det du bekymrer deg for også er stort sett det samme som du bekymret deg for for flere år siden. Jobb, penger, kjæreste...vil jeg ha nok. Vil jeg bli lykkelig?.Hva står i veien for å være lykkelig akkurat nå? Hvorfor lever ofte vi mye av tiden i fortiden og i fremtiden.

 

Hvorfor er det så vanskelig å være tilstede i øyeblikket at vi må flykte fra det. Det er jo ikke noen annen mulighet en å være lykkelig i øyeblikket. For det er ikke noe annet som eksisterer. Og det vil det heller aldri være. Så tillat deg selv å være lykkelig i øyeblikket. Lev nå, vær nå, utrykk dine behov nå. Elsk nå. Du får ikke et bedre øyeblikk en nå. For det aldri noe annet en nå som eksisterer. Vi er alle styrt av indre programmer som ligger latent i vår underbevissthet. Visst vi ikke endrer på disse vil vi ha de samme tankebanene

som vi alltid har hatt.

Jeg tror det er den iboende frykten for å leve som driver oss fremover og bakover i tid.

Vi er redde for å leve og vi er redde for å dø.....så det å forholde seg til nået blir vanskelig. -Med andre ord – vi blir sittende fast. Vi går i sirkel..og opplever de samme tingene om igjen og om igjen.

 

Se det store perspektivet det er like før nå. Ting vil ta av i din verden. Lev livet ditt. Nyt. Ta sjanser. Føl dine følelser i glede og i kjærlighet til livet. ! Hedre deg selv og den du er . Du er vakker og du er unik.

Ta sjansen på deg selv og dine drømmer.

Drøm stort. Vær stor. Fyll din egen energi. Stå i deg selv. Vær kraft og vær glede.

Og unn deg selv det selv det beste av alt.

 

For akkurat det fortjener du ♥

 

Anne-E LienRss_feed